Ove godine članovi Sportskog streljačkog kluba Konjuh Živinice postigli su veoma dobre rezultate. Posebno ističemo žensku ekipu,disciplina serijska vazdušna puška osobe sa invaliditetom, koja na takmičenjima ne zna za poraze. Ove godine osvojile su Kup BiH, prvo mjesto u Premijer ligi BiH, 1.mjesto Lige TK i FBiH i više se nije imalo šta osvojiti. Kup BiH osvojen je danas u Donjem Vakufu, ispred ekipe ZE-DO kantona.

SSK Konjuh nastupao je u sastavu Ajiša Gogić, Alma Hodžić, Rasma Beganović i Šefika Mujić, kojima čestitamo na velikim uspjesima tokom 2016.godine.

Evo još nekih zanimljivosti iz SSK Konjuh: U toku je besplatna doobuka i turnir u sportskom streljaštvu.

Streljački sportski klub Konjuh Živinice organizuje besplatnu doobuku u rukovanju kratkim vatrenim oružjem-pištolj, za građane općine Živinice koji posjeduju oružani list za držanje i nošenje oružja.

U sklopu besplatne doobuke održaće se i turnir u sportskom streljaštvu u muškoj i ženskoj kategoriji a za najuspješnije takmičare i takmičarke uprava kluba je osigurala nagrade i prigodne poklone.

Svi zainteresovani građani koji žele prisustvovati besplatnoj doobuci i takmičenju u sportskom streljaštvu koje će se održati u muškoj i ženskoj kategoriji prijave mogu izvršiti u prostorijama kluba koji se nalazi u sportskoj dvorani Živinice, svakim radnim danom od 09,00-16,00 sati ili putem telefona 061/748-146

Vaš komentar na članak: