Danas je u Suhoj održano neobino takmičenje povodom završetka mostova na rječici Jablanici, rasvjete i asfaltnog puta ka Abukinom turbetu. Pokrovitelj takmičenju bila je Ćaze Zahirović, koja je za navedenu infrastrukturu izdvojila vlastitih 50 hiljada KM.

Mještani su odmjerili snage u drevnim sportskim igrama kao što su trčanje u vreći, bacanje kamena s ramena, penjanje na stub i pogađanje lonca zavezanih očiju. Nakon takmičenja proglašeni su pobjedniic koje je nagradila pokroviteljka Ćaza.

Tako je najbrža u trćanju u vreći bila Amina Delić, najviše je kamen s ramena bacio Anes Đulović, jedini koji je pogodio lonac zavezanih očiju bio je Šaban Delić, dok je pobjednik u penjanju na stub bio Mirnes Đulović. Sve to sa oduševljenjem su gledali i nagrađivli aplauzima brojni mještana, ali ni Ćaza nije štedila svoj novčanik i pobjednike je pristojno nagradila.

Ćaza Zahorović se zahvalila graditeljima i svima koji su pomogli da se održi današnje takmičenje:

“Ja sam dala novce da se izgrade mostovi!Jedan je za mog supruga Fadila, a jedan za mene. Ovo ostavljamo mještanima na korištenje, posebno mladima-ovo je za njih, jer mi stari smo na zalasku! Zato čuvajte ove mostove, ovu rasvjetu, da vam služi na dobro. Posebno se zahvaljujem firmi Zimeks Zijada Aličića, koji su dobro izveli radove i potpuno sam zadovoljna. Zahvaljujem se i Asimu Đuloviću, kao i ostalim koji ste došli da se družimo i lijepo provedemo u čast ovih objekata koje vam poklanjam na korištenje”, rekla je Ćaza Zahirović.

Ova neobično vrijedna humanitarka mnoge je pomagala, a mostovi, rasvjeta i asfaltni put su od velikog značaja mještanima ovog dijela Suhe, odakle i sama potiče./Š.G./

Vaš komentar na članak: