Danas je svečano otvoren 12.Međunarodni memorijalni malonogometni  turnir “Alija Izetbegović” u Gradskoj dvorani, kojemu je prethodilo polaganje cvijeća kraj spomen obilježja palim borcima i šehidima odbrambeno oslobodilačkog rata u Gradskom parku.

Turnir organizuju VEGA-MIX Živinice i Udruženje demobilisanih boraca  općine Vogošća od 14. do 16. oktobra, koji je  prerastao u tradiciju.

U seniorskoj konkurenciji prvu utakmicu igrali su President Živinice i 11.juli Dubrave i ovaj meč završen je rezultatom 4:3 u korist Presidenta. U drugpom, susretu Banovići su pobijedili Klanac Brčko rezultatom 5:3.Evo još nekoliko rezultata:Banovići-Mostar 3:0(PF), Nećko Lukavac-Brisel Belgija 5:2, Bubamara Cazin-Reperezentacija Ilmijja 0:0, Živinice-Kanton Sarajevo 0:3 (PF), Mostar Staklorad-Nećko Lukavac 2:1, President Živinice-Vinkovci Hrvatska 3:0 (PF), Banovići-Vinkovci 3:0 (PF) i Dijamant Linc Austrija-Reprezentacija Ilmijja 5:1.

U popodnevnom susretu igran je meč između veterana Mostara i Banovića, nakon čega su nastavljene utakmice seniora.

Na turniru učestvuje 12 profesionalnih malonogometnih ekipa iz BiH, Austrije, Hrvatske i Belgije. Cilj ovog projekta jeste da se na dostojanstven način obilježi 13 godina od smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

Dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima u nedjelju, 16.oktobra od 16 sati završiće se turnir koji se organizuje u čast prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Na slici: Veterani Banovića

Vaš komentar na članak: