Narednog vikenda počinje prvenstvo federalnih drugoligaša, pa će tako nekoliko mladih talenata Slavena dobiti priliku da pokažu svoje nogometne vještine i znanja. U prošlom prvenstvu tu priliku iskoristio je Belmin Mazić, koji je pronašao angažman u susjednoj Hrvatskoj. Ovaj daroviti fudbaler prošao je sve faze Slavenove nogometne škole, pa je kao junior nastupao za prvu ekipu.

O svom novom klubu Mazić kaže:

“Ovu polusezonu ću provesti u Stupniku u Hrvatskoj. Prošlo ljeto sam bio u kampu West Ham-a i zadovoljio sam ukuse trenera. Menadžer Antonio Zrinušić je preuzeo obaveze prema meni i kaže da imam velike izglede da početkom naredne godine pređem u Spartak iz Trnave”.

Menadžer Antonio Zrinušić je zadovoljan onim što Belmin Mazić pokazuje u dresu svog novog kluba:

“Mogu reći da sam za Belmina i Armela završio posao oko prelaska u Spartak iz Trnave. Ovdje u Zagrebu ostaju do zime jer treba još tjelesno da se dignu i njihov trener voli rad sa mlađima. Sigurno ih još može ojačati. Uz to će trenirati u teretani i sa osobnim trenerom da još malo ojačaju, jer u Europi treba puno snage i pluća, pa će momci sada 4 mjeseca fino trenirat i ojačat da bi u Slovačkoj mogli izdržati ono što ih očekuje. Vjerujem u ove mladiće, vrijedni su i uz stručan rad sigurno mogu ostvariti svoje ciljeve”.

Menadžer Zrinušić je ostvario kontakte sa stručnim vođstvom Slavena i kaže da će pomoći svim mladim nogometašima, a Slovačku smatra kao važnu stepenicu ka prelasku talenata u Njemačku, koja je san svim mladim i talentovanim fudbalerima, kakav je i Belmin Mazić.

Za talenat Belmina Mazića nogometni stručnjaci odavno znaju i bio je gost kod nekoliko poznatih klubova, a osim već pomenutog Wes Hama bio je više puta u zagrebačkom Dinamu i beogradskom Partizanu. Dok je bio u Zagrebu, tamo su ga već proglasili nasljednikom Luke Modrića, o čemu kaže:

„Lijepo je to čuti, ali još sam ja daleko od velikog Luke! Dvije godine sam bio u kampu Partizana, a dvije sam boravio u kampu Dinama. Nogometaš koji mi se najviše sviđa igrom i stilom je Luka Modrić, ali ja se time ne zanosim, jer znam da je ispred mene još mnogo truda i rada, svakako, nadam se najboljem i vjerujem u sebe i ljude koji mi pomažu“./Š.G./

Vaš komentar na članak: