Proteklih nekoliko godina zvijezda BiH tenisa je svakako Damir Džumhur, momak koji se uz Mirzu Bašića iz mjeseca u mjesec penje ka vrhu ATP ljestvice. Kako se bliži Rožeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću i drugim zvijezdama svjetskog tenisa, Damir postaje prva zvijezda DAVIS CUP reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naravno značajan pečat BiH tenisa je ostavio i sadašnji selektor Amer Delić koji je kao američki đak ušao u svijet tenisa. Sada je Amer selektor mlade i perspektivne reprezentacije koja tek treba da postiže vrhunske rezultate.

Ovih dana se okupila Tenis reprezentacija koja igra kvalifikacioni meč treće grupe Euro-Afričke zone protiv reprezentacije Litvanije. Sve ovo ne bi bilo čudno da u reprezentaciju nije uvršten jedan osamnestogodišnjak iz Živinica.

Naime, Živinice nikada nisu imale teniski klub, a Bog zna da li ćemo ga kada i imati, ali Živinice imaju teniskog reprezentativca. Aziz Kijametović je rođen 1996. godine i član je Teniskog kluba Dramar Tuzla, a već sada nosi reprezentativni reket rame uz rame sa našim najuspješnijim teniserima. Momak koji je uvijek nasmijan i očigledno odličan teniser. Da li će odmah dobiti priliku?

Kako doznajemo da neće, ali će kao rezervni igrač čekati svoju priliku. Na oficijalnoj stranici Teniskog saveza BiH može se naći i rang lista seniora u BiH, gdje Aziz zauzima prvu poziciju. Bilo kako bilo, želimo Azizu mnogo sreće i vrhunskih rezultata. Kako je do sada bilo vjerujemo da rezultati neće izostati./Mirza Memić/

Vaš komentar na članak: