Trijumfi: Na krilima Halilbašića i Jusufovića do bronze u Makarskoj

Među najuspješnijim mladim rukometnim talentima svakoko je Benjamin Halilbašić, prvotimac Slobode, koji je ponikao u živiničkom Konjuhu.Sa svega šest godina zakoračio je u sportsku dvoranu, gdje je pod stručnim nadzorom profesora tjelesnog odgoja i sporta, bivšim rukometašem, Osmanom Tulumovićem učio prve korake ove sportske vještine.

“Osim Tulumovića najzaslužniji za moje napredovanje su treneri Edin Mujić, Daniel Sabljić i Mirza Bulić.U Konjuhu sam igrao za sve mlađe selekcije, a prije jednu godinu prešao sam u Sobodu. Rukometu sam posvećen i uz podršku roditelja ni rezultati ne izostaju. Bio sam i u Austriji, gdje sam položio testove, tako da postoje mogućnosti da karijeru tamo nastavim, pošto se posljednjih godina u ovoj državi mnogo pažnje poklanja rukometu. Moj sportski cilj je da izborim dres sa državnim grbom i nadam se da ću u tome uspjeti”.

U dosadašnjoj karijeri ovaj mladi sportista imao je niz uspješnih nastupa, ali je u najsavježijem sjećanju nedavno osvajanje 3.mjesta sa ekipom Slobede na međunarodnom turniru u Makarskoj, o čemu kaže:

“Na turniru u Makarskoj, koji je organizovan krajem prošlog mjeseca, bilo je 15 ekipa, dakle veoma jaka konkurencija.Uspjeli smo osvojiti 3.mjesto, što nam je veliki podstrek za dalji rad. Rukometni stručnjaci su moje igre ocijenili vrlo dobrom ocjenom, ali želim pohvaliti i mog saigrača Jusufovića, koji je takođe zaslužan za naš trijumf”.

Osim neospornog talenta mladi Halilbašić se mnogo čega odricao tokom karijere, naravno u korist rukometa, pa je to ključ njegovog uspjeha. Benjamin je završio elektrotehničku školu i omiljen je među drugovima u razredu, prije svega zbog vrlina koje ga krase, ali i sportskih uspjeha!/Š.G./