Tuzla će biti domaćin sve tri domaće kvalifikacione utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo. Prvu utakmicu protiv reprezentacije Turske naše košarkašice će odrigrati na Dan državnosti BiH, 25. novembra, a  održana je i sjednica Organizacionog odbora predstojećeg sportskog događaja.

Organizacionim odborom je predsjedavao premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, a pokrovitelj predstojeće tri utakmice je Vlada TK. Za podpredsjednika Organizacionog odbora izabran je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, čija će gradska uprava također podržati domaćinstvo našim košarkašicama. Predsjednik Izvršnog odbora koje operativno rukvovodi organizacijom utakmice Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KSBIH.
Na sjednici je konstatovano da je veliki dio priprema za utakmicu već urađen, a da su u tome uveliko pomogli sponzori i pokrovitelji, koji su dali veliki doprinos kako bi Tuzla ugostila još jednu reprezentativnu selekciju.

Vlada TK-a na čijem je čelu Bego Gutić prepoznaje važnost nastupa reprezentativnih selekcija u ovom dijelu BiH, a bez takve pomoći teško bi se ciklus od tri utakmice mogao odigrati u Tuzli.

„To smatramo našom obavezom, jer ovaj dio Bosne i Hercegovine jeste sportski, a Tuzla jeste grad košarke” , istakao je premijer Gutić.

Mirsad Đonlagić je akcentirao podatak da je planirani budžet većim dijelom obezbjeđen, a da najviše troškova iziskuju smještaj ekipa i troškovi službenih lica.
Utakmica se igra 25. novembra 2015. godine u Velikoj dvorani SKPC Mejdan sa početkom u 20.00 sati. Naša reprezentacija u Tuzlu dolazi već 14. novembra, a gošće iz Turske koje spadaju u red najboljih evropskih reprezntacija stižu 23. novembra.

Ulaznice po cijeni od 5 KM u prodaji će se naći početkom naredne sedmice.Tehničku podršku organizaciji utakmice dat će Sportski savez Tuzlanskog kantona.Još dvije utakmice, koje naše košarkašice u Tuzli igraju protiv reprezentacija Rumunije i Izraela, na programu su u februaru i novembru naredne godine.

Vaš komentar na članak: