U oktobru-obilježavanje Dječije nedjelje

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje”, koja se tradicionalno obilježava prve sedmice u mjesecu oktobru, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, u saradnji sa ustanovama i organizacijama koje se bave unapređenjem ukupne društvene brige o djeci, uradilo je Program obilježavanja „Dječije nedjelje” na području Tuzlanskog kantona u 2016. godini.

Obilježavanje „Dječije nedjelje” ima za cilj unapređenje društvene brige o djeci, ali i podsticanje privrednih društava, poslodavaca i drugih pravnih i fizičkih lica na obaveze uplate sredstava u toku mjeseca oktobra u skladu sa članom 95. Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom FBIH.

Prema Programu obilježavanja Dječije nedjelje u Živinciama, na stadionu Slavena, održat će se atletsko takmičenje učenika osnovnih škola i Centra Vrati mi osmijeh. Ovo takmičenje pod nazivom Atletikom do zdravlja zakazano je za 4.oktobar od 10 do 12 sati, u organizaciji AK Sloboda Tehnograd Tuzla./Odjeljenje za informisanja Vlade TK/