Dok traje pauza u prvenstvu uprava Konjuha poduzela je potrebne aktivnosti na jačanju prvog sastava ekipe, te organizaciju kvalitetnih priprema. O dešavanjima u periodu od 3.do 23.januara u nastavku priloga:

12.januar-KONJUH SE POJAČAO U PRELAZNOM ROKU

Rukometni klub „Konjuh“ Živinice je u prelaznom roku odradio dobar posao angažovanjem mladog golmana Enesa Sirče (21). U prvom dijelu sezone golman Bojić na pojedinim utakmicama nije bio na visini zadatka, te se Uprava Kluba morala odlučiti na ovaj potez. Sirčo je ponikao u redovima Visočke Bosne gdje se već iskazao kao perspektivan golman . Kao dvadesetogodišnjak je prešao u redove Čelika iz Zenice. U Čeliku je bio prvi golman sa oko petnaest odbrana po utakmici.

Iz Kluba u prelaznom roku je otišao Aleksandar Damjanović u RK Kakanj.Ostale igrača Klub je zadržao i sa šestog mjesta i jedan bod zaostatka iza trećeplasirane ekipe jedva čeka nastavak prvenstva (03. Ili 04.02.2017.godine), kada ide na gostovanje U Goražde.

13.januar-POČETAK PRIPREMA I PRIJATELJSKE UTAKMICE

„Kojuh“ je startovao 03.01.2017. godine sa početkom priprema. Pripreme će se odraditi u Živinicama u Gradskoj dvorami i teretani. U prvih nekoliko dana će se raditi na bazičnoj pripremi, a već sredinom druge sedmice počinje uigravanje s loptom i prijateljske utakmice.
Pripremama su se odazvali svi igrači kao i novi golman Enes Sirčo.
RK „Konuh“ je odigrao utakmice sa RK Gračanica 18.01. u Živinicama, RK Đakovom 21.01.u Đakovu, dok će sa RK Gračanicom igrati revanš 25.januara u Gračanici i RK Čelikom u Zenici 27.januara.

19.januar-PRIJATELJSKA UTAKMICA RK KONJUH – RK GRAČANICA 29:25 (18:13)

U srijedu, 18. januara u 19 sati pred oko tri stotine gledalaca odigrali su prijateljsku utakmicu RK Konjuh i RG Gračanica. Utakmica je završena rezultatom 29:25 (18:13). Kod domaćina najbolji su bili Kadić sa 7 i Hamzić Arnad sa 6 golova, dok kod gostiju najbolji su bili Spahić sa 5 i Ilić sa 4 gola.

Za RK Konuh nisu nastupali Smajić i Bojić zbog prehlade, kao i Husić i Brkić zbog povrede.

Gositi su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 1:3, već u desetoj minuti domaćin prelazi u vođstvo od 6:5 i drži prednost do kraja prvog poluvremena na nekih 3-5 golova razlike. Na početku drugog dijela Konjuh igra bolje i u 45. minutu vodi sa 8 golova razlike. 55 minutu trener uvodi mlade igrače koji u ostatku utamice primaju pet i daju jedan gol te se utakmica završava 29:25 u korist domaćina.

22.januar-U PRIJATELJSKOJ UTAKMICI KONJUH BOLJI OD ĐAKOVA

U subotu 21.januara u Đakovu (Republika Hravtska) Konjuh je odigrao svoju drugu pripremnu utakmicu sa svojim dugogodišnjim sportskim prijateljima . Utakmica je odigrana pred oko 300 gledalaca.

Konjuh i ako nije nastupao kompletan i odigrao je veoma dobro, te tokom cijele utakmice je uvećavao svoju prednost i na kraju zaslženo slavio 42:29 (21:17).Kod Konjuha najbolji su bili Kadić sa 14 i Husić sa 6 golova, dok kod domaćina najbolji su bili Punda sa 7 i Kovač pet golova./Press RK Konjuh/

Vaš komentar na članak: