Ulična trka u Živinicama se održava u subotu 20. maja sa početkom u 17:30h, trčanje na distanci od 4 km u povodu Dana Oslobođenja Općine Živinice.

Prvi ovakav događaj je organiziran 2016. godine, a tradicija se nastavlja. Prijave za učešće će biti na dan trke od 14:30h na pultu pored start cilja (ispred zgrade Općine). Učestovati mogu i oni koji dolaze iz drugih općina. Za najbolje su osigurane vrijedne nagrade, svi učesnici će dobiti majicu, vodu i voće.
Izađite i dođite promovistati zdrav život, družiti se i neka najbolji pobjedi. Prvo mjesto: 150 KM, drugo mjesto: 100 KM i treće mjesto: 50 KM. Također će biti nagrađene tri prve djevojke sa po 50KM! Za više informacija kontaktirajte: 061 961 230.

Podsjećamo da je prošle godiune istim povodom u trci učestvovalo 263 takmičara raznih uzrasta i polova.
U konkurenciji ženskih takmičara prvo mjesto osvojila je Melisa Zekić, druga je Amina Mehmedović, a treća je bila Merisa Jatić.

Među muškim učesnicima trke pobjedu je odnio reprezentatiavac Osman Junuzović, član AK Doboj Istok, 2.mjesto pripalo je takođe reprezentativcu istog kluba Belminu Mrkanoviću, dok je treće mjesto osvojio član AK Sloboda Tehnograd Tuzla Aleksandar Dalić, reprezentativac BiH.Tako je bilo prošle godine, a kako će biti ove godine saznaćemo u subotu, 20.maja./S.M.-Š.G./

Na slici: Start prošlogodišnje trke

Vaš komentar na članak: