Nakon što su dani postali hladniji polaznici Škole nogometa NK Slaven preselili su sa treninzima u zatvoreni prostor, tj, salu tjelsnog odgoja Prve osnovne škole Živinice. Jedan od najbojih igrača ovog kluba kapiten Mirza Salihović, golgeter ekipe, uspješno prenosi na mlađe svoje veliko fudbalsko umijeće.

Mirza nastoja da i kao trener bude uspješan kao i fudbaler i to se već vidi prema onome što su djeca naučila za kratko vrijeme. O Slavenovoj školu fudbala za najmlađe kategorije kaže:

“Volim raditi sa djecom, jer vidim da vole fudbal i brzo napreduju. Okupio sam pjetliće uzrasta 2004, 05, 06, 07, 08. i 2009. godište. Upis u školu i dalje traje, interesovanje je veliko, redovno dolaze da treniraju. Od aprila naredne godine selimo se ponovo na stadion Slavena. Zimski period ćemo iskoristiti i za odigravanje utakmica u Gradskoj dvorani”.

Mirza Salihović je igrao za omladinske kategorije tuzlanske Slobode, dugogodišnji je kapiten Slavena, koji je sa trakom na ruci predvodio ekipu ka njenom putu u Prvu ligu F BiH, u kojoj je pružao najbolje partije.
Sigurno je da će mladi talenti moći mnogo naučiti od nogometnog asa kakav je Mirza Salihović.

Svi oni koji žele naučiti dobar nogomet i dalje ima mjesta.Treninzi se održavaju utorkom od 17 do 19 sati, a subotom od 9 do 11 sati.Upis u Školu nogometa NK Slaven i više informacija može se dobiti na tel 062/879-922 ./Š.G./

Snimio:Dževad Šišić Gewa

Vaš komentar na članak: