Dana 27.septembra takmičari taekwondo kluba “Black Belt” Tuzla su učestvovali na prestižnom Međunarodnom turniru “Bosnia Olympic Open”, održanom u Kulturno-sportskom centru Ilidža, osvojivši dvije medalje.

U kategoriji juniora do 78 kg Safet Atić osvojio je srebrnu medalju – vrijedi spomenuti da je na putu do finala savladao reprezentativca BiH.

U kategoriji seniora do 80 kg Nedim Mrkaljević je došao do bronzane medalje, u borbi za finale poražen je od turskog predstavnika. Preostala dva takmičara Tarik Alibegovic i Belmin Mrkaljević su nažalost okončali svoj nastup u četvrtfinalnim dvobojima, ostavši tako bez prilike da se bore za medalju.

Ovo je 8. put da se održava spomenuto takmičenje čiji su organizatori taekwondo klubovi “Zlatni ljiljani” i “Novi Grad” iz Sarajeva. Na turniru je bilo prisutno više od 400 takmičara iz 9 država: Turske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Crne Gore i BiH.

Nakon dvije zlatne medalje sa državnog prvenstva, klub je još jednom pokazao da u gradu Tuzli postoje mladići i djevojke kojima vrijedi posvetiti pažnju i pružiti potporu. Svi koji su zainteresovani da se upoznaju sa našim radom to mogu učiniti svakog ponedjeljka i srijede u terminu od 20:00 do 21:30 u sali OŠ “Pazar”./Press “Black Belt” Tuzla/

Vaš komentar na članak: