Biciklistički klub Živinice i ove godine, 7. puta po redu, organizuje biciklijadu u povodu Dana općine Živinice, 19.juna.Ovaj puta smo se odlučili za sasvim novi koncept biciklijade, a to je da je biciklijada namijenjena porodicama gdje bi učešće uzele kompletne porodice sa roditeljima i djecom.

To svakako ne znači da će učešće drugim rekreativcima biti zabranjeno, naprotiv i oni su svakako dobro dosli.Želja nam je da na ovaj način pokažemo svima koliko nas ima, koliko ima biciklista rekreativaca koji svakodnevno koriste bicikla za rekreaciju sa svojom porodicom. Svi smo svjedoci da je sve veći broj roditelja koji sa svojom djecom voze bicikl i rekreiraju se. Na ovaj način želimo da pokažemo nadležnima da nam u Živinicama pod hitno trebaju biciklističke staze i druga biciklistička infrastruktura (parkinzi i sl.)

Vožnja će biti pod pratnjom klupskog vozila i naravno policijskim vozilom PS Živinice. Vozit će se isključivo rekreativno i tempom koji je prilagođen učesnicima svih uzrasta.

Okupljanje učesnika je u nedjelju, 19.juna, u 10 sati na Gradskom bulevaru, a start biciklijade je u 11 sati.

Vozi se od bulevara prema Konzumu, a zatim pored Konzuma prema BP Šabanović gdje skrećemo lijevo prema Ciljugama. Prolazimo kroz Ciljuge i idemo pored piste do skretanja za Bašigovce i dalje se nastavlja prema Rajskom jezeru.

Ne jezeru će biti pauza od 20 minuta, a zatim nastavljamo sa jezera prema Živinicama i u Živinice ulazimo na semaforima “Ciljuge” i dalje nastavljamo kroz grad do Gradske dvorane gdje će biti organizovan ručak za sve učesnike.

Organizator je za sve učesnike obezbijedio osvježenje (voda) uz neizostavnu degustaciju najbolje kafe DINO kafa. Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost i obavezni su poštovati upute organizatora prije, u toku i nakon vožnje./Press BK Živinice/

Vaš komentar na članak: