Uz Dan vozača i automehaničara: Sejfini pehari i medalje

Danas je Dan vozača i automehaničara pa je to prilika da se podsjetimo na ovaj praznik vlasnika četverotočkaša i onih koji ih popravljaju.

Obilježavanje Dana vozača i automehaničara ustanovljeno je 1960.godine, kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača i automehaničara Jugoslavije, članska karta broj 3 447.Taj datum, 15.januar, vozači su preuzeli kao svoj godišnji praznik, te su ga obilježavali i u BiH, a taj običaj ostao je i do današnjih dana.

Na području naše opštine ima veliki broj vozača i automehaničara, pa čak i većih firmi koje se bave trasportom.Imamo i sportiste koji učestvuju na trkama, a jedan od njih je i Sejfo Muhić, koji je osvajač više vrijednih priznanja. O svojim učešćima na takmičenjima kaže:

“Član sam Tuzamka i redovno učestvujem na auto relijima i drugim takmičenjima kod nas. Tako sam prošle godine bio učesnika takmiečnja širom BiH, u Jajc, Novoj Bili, Travniku, Tuzli, Ilijašu,te AMK Tuzamk Tuzla 3.mjesto Šampionat BiH OVS Mostar, kao i druga.Osvojio sam više pehara, medalja i diploma za prva, druga ili treća mjesta, uprkos teškoćama oko vozila s kojim učestvujem na takmičenjima. Uz više sredstava i podrške sigurno bi i rezultati mogli biti još veći”, kaže nam Muhić.

Poželimo Sejfi Muhiću još mnogo uspjeha na relijima širom BiH, a svim njegovima kolegama čestitamo Dan vozača i automehaničara!/Š.G./