Juče je u organizaciji AMK TUZAMK Tuzla održana četvrta, ujedno i završna, karting trka Karting Kupa BINGO 2016.

Trka je namijenjena za najmlađu populaciju u auto moto sportu, a naši vozači su pokazali maksimalnu spretnost u vožnji kartinga i zasluženo osvojili medalje i bodove za generalni plasman kupa.U prvoj klasi nastupili su najmlađi vozači, a prvo mjesto sa osvojenom zlatnom medaljom osvojio je Enis Soljankić, odmah iza njega na drugom mjestu je Dino Mujanović sa osvojenom Srebrenom medaljom i bronzanu medalju osvojila je najmlađa takmičarka kupa Erna Soljankić.

Druga klasa je namijenjena za malo starije vozače koji se ovim sportom bave tri i više godina. Prvo mjesto i Zlatnu medalju osvojila je Melina Tučić sa briljantom vožnjom i izuzetno dobrim prolaznim vremenom. Srebrena medalja sa osvojenim drugim mjestom pripala je Muhamedu Burekoviću, a Bronzanu medalju i treće mjesto u drugoj klasi osvojio je Amir Ajdaslić.

Revijalno je vožena i treća klasa koja se neboduje za ovaj kup, a prvo mjesto i najbolje vrijeme ove trke pripalo je našem višestrukom Šampionu BiH Almiru Bajriću i nagrađen je medaljom za najbrži krug, na dugom mjestu je bila Aida Tučić koja je nagrađena sa medaljom Fer plej vozač.

Svi učesnici trke su dobili i diplome za učešće, a pored takmičenja ovaj kup ima za cilj da kod najmlađih vozača razvije svijest o saobraćaju i da steknu osnove saobraćajne kulture kroz sport i takmičenje.

Na kraju dodijeljene su i zahvalnice najzaslužnijim za doprinos u organizaciji auto-karting kupa 2016, a to su na prvom mjestu BINGO d.o.o. i direktor Senad Džambić, NIPEX TIM, KARTING KLUB ŽIVINICE I MOTOREX./Š.Bajrić/

Vaš komentar na članak: