Zdenko Rabić: Od sportaša do navijača rukometaša

Zdenko Rabić, jedan je od najstarijih Živiničana, navijač je Konjuha- koji na tribinama Gradske dvorane, za vrijeme odigravanja utakmicama, cijelo vrijeme bodri „svog“ rukometnog premijerligaša. Ovaj je Živiničanin, 1942. godine rođen u ovom gradu, po sportskoj karijeri je poznat sugrađanima.

“Svojevremeno sam u izuzetno jakoj konkurenciji i dugi niz godina bio prvi golman u živiničkom Nogometnom kubu „Slaven“, a od 56. godine prošlog vijeka, kad je pri Partizanu formiran, sam kao posmatrač prisutan na trenizima i utakmicama Konjuha. Previše sam razbijenih noseva i krvavih koljena vidio pa su rukometaši vazda bili moji junaci.Tada su rukometaši Konjuha, nekada „Stolara“, igrali na betonskom poligonu Mješovite srednje škole”, govori Rabić, sada redovan gledalac sa posljednjeg reda tribine Gradske dvorane, cijelo radno vrijeme popunjenog sportskog objekta u Živinicama, gradu sporta.

Rabić je nakon „kačenja kopački o klin“ ostao vjeran svojevrsnom sportu, do duše dvoranskom.

“U predratnom periodu, kada je bila aktuelna moderna gradska kuglana u Domu kulture, sada Bosanskom kulturnom centru, bio sam najbolji kuglaš Živinica duže vrijeme, a kasnije i trener takmičarske ekipe iz Živinica. Uvijek sam imao vremena da pogledam svoje vršnjake, a sada od mene mnogo mlađe igrače Konjuha. On je za mene nešto posebno”, rekao nam je Zdenko Rabić./Rasim Džeko/