Danas su u Bugojnu odigrane dvije utakmice kvalifikacija za ulazak u Premijer ligu BiH. Živinička ekipa Fortuna je pobijedila Željezničara iz Bosanske Kurepe rezultatom 4:0, dok je Iskra iz Bugojna bila bolja od Tuzlanki, te će u finalu igrati domaća Iskra i Fortuna iz Živinica. Ovaj meč na programu je u subotu, 21.maja, u 12 sati.

Svi golovi Fortune postignuti su u drugom poluvremneu, a strijelci su bili Merima Aljić 2, dok su po jedan gol postigle Vildana Hodžić i Selma Omerović.

Član uprave Fortune Eldin Brčnaniović kaže da su danas naše fudbalerke briljilare:

“Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri, pa sm se pomalo pribojavali za krajnji rezultat. Ipak, sve nam je išlo u prilog tokom drugog dijela utakmice kada smo slobodnije i bolje zaigrali, a uz to postigli četiri gola. Sutra u borbi za ulazak u Premijer ligu bit će teško protiv domaćina, koji je danas visoko porazio Salk Sity iz Tuzle (6:0), ali ako zaigramo kako znamo domaći teren neće im biti velika korist”.

Dvostruki strijelac Fortune Merima Aljić ohrabrena je današnjim trijumfom i očekuje novi uspjeh:

“Svi se nadamo potpunom trijumfu i daćemo sve od sebe da izborimo ulazak u Premijer ligu BiH i tako poklonimo svom gradu veliku pobjedu”./Š.G./

Vaš komentar na članak: