Od svog osnivanja Ženski fudbalski klub Fortuna igra na visokom nivou i redovno je pri vrhu tabele.Ono što nisu uspjele prošle godine u razigravanju za ulazak u Premijer ligu BiH u Bugojnu, uspjele su ove takmičarske sezone, kada su ubjedljivo bile najbolje i osojile prvo mjeste.

Od naredne sezone ŽFK Fortuna Živinice takmičiće se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Mada juče posljednji susret nije odigran zbog nedolaska protivničpke ekipe, to nije umanjilo slavlje nakon što su primile pobjednički pehar od predsatvnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Najveće zasluge za veliki uspjeh živiničkog sporta u cjelini priprada igračicama koje su nastupale tokom ove sezone a to su Merima Aljić, Emina  Omerović, Selima Durić, Amra Žunić, Hasiba Mujić, Alema Halilović,  Albina Butković, Selma Hasić, Dženana Oštraković, Dženana Omazić, Samira Selimović, Merima Gradinović,  Vildana Hodžić,  Mirnesa Kurtić, Kristina Iljkić i  Selma Hajdarbegović . Trener ekipe veći dio sezone bio je Mirnes Aličić, a nakon njegovog angažmana u Kini ekipu je preuzeo novi trener Nermin Karić.

Sreća se osmijehnula nakon četiri godine

Kapiten ekipe Merima ALjić, nakon prijema pehara za osvojeno prvo mejsto nije krila zadovoljstvo zbog istorijskog uspjeha ženskog nogometa i sporta u cjelini u našem gradu:

“Šta god radili u životu trebamo imati cilj, a za cilj je potrebno i vrijeme a pogotovo u sportu. Samim osnivanjem kluba, imali smo cilj igrati najveći rang takmičenja naše zemlje. Uvijek smo nekako bile najbolje i bile pri samom vrhu, ali nismo imali sreće. Evo danas nakon četiri godine sreća nam se osmijehnula i sav trud, rad i zalaganje nisu bili uzalud. Ja kao kapiten ove ekipe mogu reći da sam jako sretna i ponosna na ovu ekipu i bilo mi je zadovoljstvo i prava sreća biti im vođa u svakom smislu te riječi. Žao mi je što na današnji dan nije sa nama naš prvi trener Mirnes Aličić, koji je zaslužan za sve ovo kao i mi. Zahvalila bih se prije svega mojim roditeljima koji su mi nesebično pružali podršku i imali razumijevanja tokom svih ovih godina s obzirom na činjenicu koliko je ženski fudbal popularan u našoj zemlji. Hvala klubu i suigračicama što su baš mene izabrali za kapitena i mislim da nisu pogriješile. I hvala svim mojim prijateljima koji su me podržavali i vjerovali u moj uspjeh. Hvala takođe portalu www.zivinice.ba na podršci i promociji od osnivanja”.

Živinički sport je u svojoj istoriji biljležio zvjezdane trenutke, ali čini se da ono što se postiže ove sezone nadmašiće sve dosadašnje. Podsjetimo da se Konjuh bori za rukometnog prvaka BiH i među četiri je najbolje ekipe, Slaven će uskoro u Prvu ligu FBiH, košarkašima je malo nedostajalo za put u viši rang, a tu su i ostali masovniu sportovi u karateu, boksu i drugim. Za mali grad i malu opštinu ovakvi rezultati nadmašuju i mnogo veće sredine./Š.G./

U nastavku pogledajte snimke Adija Glavinića nakon dodjele pehara igračicama Fortune

Vaš komentar na članak: