ŽFK Fortuna: Vrijedna donacija NSBiH

Ženski nogometni klub Fortuna je prvak Prve lige Feeracije BiH, sa dobrim izgledima da od naredne sezone zaigraju u elitnoj Premijer lirgi BiH. Pripreme su počele, a od das počinjuu i prijateljske utakmice. Pred početak novih utakmica i osvojenog prvog mjesta na kraju polusezone, sinoć je uprava kluba organizovala druženje u živiničkom motelu, gdje je nogometašicama uručena donacija trenerki i oprme od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“Zadovoljni smo ovom donacijom, tako da sada imamo dovoljno opreme za nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH. Zahvaljujemo se nogometnom savezu BiH i nadamo se da će ovakvih donacija biti i više, posebno nakon što je naša reprezentacija po prvi puta prošle godine nastupila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu”, rekao nam je član uprave ŽRK Fortuna Eldin Brčaninović.

O pripremnom periodu trener ekipe Mirnes Aličić kaže:

“Prvi ido priprema je prošao u sticanju kondicije, dok od danas krećemo sa aodigravanjem utakmica, a za prvog protivnika odabrali smo ekipu Modriče. Danas u 10 sati putujemo u Modriču, sa ekipom koju smo u vrijeme pauze pojačali sa nogometašicama iz okruženja. Očekujemo još bolje igre i osvajanje prvog mjesta, koje nas vodi u Premijer ligu BiH. U ovoj ekipi imamo tri reprezentativke mlađih selekcija BiH. Za slekciju BiH U-17 zakazano je okupjanje  4.marta u Zenici, a potom će putovati na turnir u Hrvatskoj, gdje će osim sa domaćinom igrati još i sa Srbijom. Za tu selekciju nastupiće Vildana Hodžić i golman Emina Omerović”.

Za ekipu ŽFK Fortuna u nastavku prvenstva igrat će slijedeće nogometašice: Amra Žunić, Selma Hajdarbegović, Ajša Omerkić, Amina Mujanović, Samina Hodzić, Kristina Iljkić, Alema Halilović, Albina Butković, Dženana Omazić, Edina Nuhanović, Enida Serhatlić, Selima Durić, Merima Aljić, Vildana Hodzić, Emina Omerović i Jasmina Milkunić./Š.Gadžo/