Nakon velikog uspjeha kadetske selekcije BiH i plasmana na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, koje će se održati maja ove godine, stiglo je novo priznanje za mladog Živiničanina Ševkiju Resića. Ovaj daroviti fudbaler, sa svega 16 godina i velikih igara u kadetskoj selekciji BiH U-17, juče je debitovao za prvi tim FK Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva juče su iskoristili pauzu u domaćem prvenstvu zbog nastupa državnog tima, pa su gostovali u Tešnju, gdje imaju mnogo svojih priostalica. Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv ekipe TOŠK-a. Sarajlije su u ovoj utakmici slavile rezultatom 2:1, golove za FK Sarajevo su postigli Leon Benko i Haris Harba. Ševkija Resić je u igru ušao odmah na početku drugog poluvremena. Debi za prvi tim FK Sarajevo pred velikim brojem gledalaca i sjajnom atmosferom bio je odličan.

Sportsku karijeru Resić je počeo u Školi nogometa Kolibri, sa trenerima  Nedimom Mahmutovićem i Daliborom Vidovićem.Sada o  Resiću i njegovom raskošnom potencijalu najbolje govore njegove fenomenalne partije, krunisane golovima i asistencijama na kvalifikacionim utakmicama za plasman na EP u Gruziji. Iskreno se nadamo da će debi za FK Sarajevo biti za njega veliki podstrek u nastavku karijere. Sa 16 godina za prvi tim debituju samo najtalentovaniji i najbolji, a takav je Živiničanin Ševkija Resić!/I.Korajac/

Vaš komentar na članak: