Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević, objavio je spisak igrača na koje računa na utakmicama Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu. Veliki značaj historijskom plasmanu naše nogometne selekcije na Evropsko prventsvo dao je i Ševkija Resić. U kvalifikacijama Resić je u dvije utakmice postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Naši kadeti smješteni su u grupi B, gdje su još: Njemačka, Ukrajina i Austrija. Utakmice grupne faze igraju se od 5. do 12. maja, a po dvije najbolje reprezentacije iz grupa plasirat će se u četvrtfinale, koje je na rasporedu 14. i 15. maja 2016. godine.

Raspored utakmica grupe B Europskog prvenstva za kadete:
5. maj: Bosna i Hercegovina – Austrija,
8. maj: Njemačka – Bosna i Hercegovina, prenos Europsport 2,
11. maj: Bosna i Hercegovina – Ukrajina…

Igrači će se okupiti 27. aprila 2016. godine, u Trening kampu NS BiH u Zenici. Selektor BH tima Sakib Malkočević izjavio je da će naša selekcija odigrati jedan prijateljski susret protiv Makedonije te da će 2. maja krenuti u Azerbejdžan.

Ševkija Resić je nedavno sa svega 16. godina debitovao za prvi tim FK Sarajevo! Šta više napisati, kada je već sve dorečeno. O Resiću i njegovom raskošnom potencijalu najbolje govore njegove fenomenalne partije, krunisane golovima i asistencijama. Iskreno se nadamo da će ovo biti za njega veliki podstrek u nastavku karijere. Sa 16 godina za prvi tim debituju samo najtalentovaniji i najbolji!

Ševkija je sin Hasana i Amele Resić iz Repuha. Rodjen je 4. decembra 1999. godine. Nogometnu karijeru je zapoceo u Školi nogometa Kolibri Tuzla pod trenerskom palicom Nedima Mahmutovića i Dalibora Vidovića. Trenutno je član FK Sarajevo. Renomirani fudbalski strucnjaci mu predvidjaju blistavu karijeru. O kakvom se potencijalu radi pokazuje i činjenica da je sa 15 godina debitovao za U-17 reprezentaciju. Jedan je od tri najmlađa reprezentativca koja su igrala kvalifikacije za Euro./Ismet K

Vaš komentar na članak: