Živinice bile domaćin 2.Karting trke Kup “Bingo 2017.”

Jučer, 9.jula, na stazi KK Živinice, a u organizaciji TUZAMK Tuzla vožena druga trka KARTING KUP-a BINGO 2017. Velika vrućina i užareni asvalt nisu spriječili naše najmlađe vozače da pokažu svoje vozačke sposobnosti u ovom sportu.

Trka je vožena u tri klase najviše sportskog adrenalina su pokazali vozači klase 1A . Ovu klasu voze vozači od 7-10 godina isključivo sa motorima Comer 60 ccm, a poredak je bio slijedeći:

-prvo mjesto Malik Brčaninović KK ŽIVINICE

-drugo mjesto Melina Tučić TUZAMK

-treće mjesto Adin Ferizović KK ŽIVINICE

U drugoj klasi vozači od 10-14 godina vozili su trku sa malo jačim motorima marke Comer 80 ccm, a poredak u klasi 2A je bio:

Muhamed Bureković
Sandro Tešanović
Amir Ajdaslić

Treća klasa ICA 100 Junior je ujedno i najjača klasa trke jer je namijenjena za vozače od 12-16 godina i vozila su sa motorima 100 ccm, a završena seledećim poredkom:

1.Sandro Tešanović
2.Muhamed Bureković
3.Amir Ajdaslić

Svim takmičarima trke uručene su i diplome za učešće.Medalja najmlađi takmičar dodijeljena je Ameru Sirovini članu TUZAMKA, medalja fer-plej vozač je dodijeljena takođe mladom članu TUZAMK-a Vedadu Bekiću, a medalju za najbrži krug dodijeljena je Maliku Brčaninoviću članu KK ŽIVINICE.

Zahvalnice za doprinos u organizaciji druge karting trke Karting kupa BINGO 2017 uručene su KK ŽIVINICE, Enveru Nišiću i Almiru Bajriću.Zahvalnice za sponzore karting kupa BINGO i NIPEX bit će naknadno uručene./Ševal Bajrić/