Večeras je održana prva “Živinička trka 2016.” u povodu 18.maja, Dana oslobođenja općine Živinice. Start i cilj bili su ispred zgrade općine Živinice, a u ovoj trci učestvovalo je 263 takmičara raznih uzrasta i polova.

U konkurenciji ženskih takmičara prvo mjesto osvojila je Melisa Zekić, druga je Amina Mehmedović, a treća je bila Merisa Jatić.

Među muškim učesnicima trke pobjedu je odnio reprezentatiavac Osman Junuzović, član AK Doboj Istok, 2.mjesto pripalo je takođe reprezentativcu istog kluba Belminu Mrkanoviću, dok je treće mjesto osvojio član AK Sloboda Tehnograd Tuzla Aleksandar Dalić, reprezentativac BiH.

Melisa Zekić i Merisa Jatić su učenice V-c razreda Druge osnovne škole, dok je Amina Mehmedović učenica srednje škole. Za Melisu i Merisu ovo  je bila prva znavnična trka i prvi uspjesi.

“Nisam očekivala da ću biti toliko uspješna, jer mi je ovo bila prva trka. Kada sam već bila najbolja nastaviću trenirati i posvetiti se atletici”, kaže nam pobjednica Melisa.

Pobjednik Osman Junuzović ima iza sebe niz pobjeda na velikim takmičenjima, višestruki je prvak BiH na 10 kilometara, a imao je velike uspjehe i na kraćim stazama. O pobjedi u Živinicama kaže:

“Prvo bih čestitao građanima živiničke općine Dan oslobođenja, uz zahvalnost što su organizovali ovu trku u kojoj sam uspio odnijeti prvu nagradu. Ove godine me očekuje još mnogo iskušenja i nastojaću postizati što bolje rezultate”.

Takođe, uspješni su u dresu reprezentacije BiH Belmin i Aleksandar. Belmin je prvak Balkana u trci sa preponama na dva kilometra, dok je Aleksandar prvak BiH u trci na 3 km.

Najuspješnijim takmičarima današnje trke nagrade su uručili općinski načelnik Asim Aljić i vijećnik Jasmin Halilović. I na kraju, sve pohvale za uspješnu organizaciju trke, koja je održana u režiji Asocijacije mladih  OO SDA Živinice, na čelu sa Jasminom Halilovićem./Š.G./

Vaš komentar na članak: