Nogomešice živiničke Fortune od ove sezone članice su Premijer lige, nakon prvog dijela prvenstva su osvojile peto mjesto. Presudan momenat u igri živiničkih nogometašica bila je pobjeda nad favorizovanom ekipom iz Bijeljine.

U pauzi između dva dijela Premijer lige BiH za nogomašice, kako saznajemo od članova Uprave ovog uspješnog ženskog nogometnog kluba, seniorski tim Fortune radi trenige u Gradskoj dvorani sa kadetkinjama i juniorkama.

U razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora ŽNK Fortuna Jozo Banovićem, saznajemo da u klubu ističu nezadovoljstvo raspodjelom kantonalnih sredstava za sport. Po njegovim riječima, prioritet u sredstvima bivaju kojekakva udruženja građana, a ne visoko rangirani sportski kolektivi, prvenstveno premijerligaši.

“Nezadovoljni smo raspodjelom sredstava sa kojima rapolaže Ministarstvo za obrazovanje, kulturu za sport TK, jer se novac ne dodjeljuje na osnovu rezultata i statusa. Ističemo totalno netransparentan i nepoštan način raspodjele sredstava poreskih obveznika, kao da su ona nečija čaćevina”, ističe predsjednik Upravnog odbora ŽNK Fortuna iz Živinica Jozo Banović./R.Džeko/

Vaš komentar na članak: