ŽNK Fortuna: Učesnice međunarodnog turnira

Fortuna

Nakon prve polusezone, nogometašice Fortune osvojile su 2.mjesto u Prvoj ligi F BiH, sa samo jednim bodom manje od Mostarki. To daje realne izglede da na kraju sezone živinička Fortuna postane prvak i plasira se u Premijer ligu BiH.

“Mostarke nam dolaze u goste na proljeće i imamo šansi da se plasiramo u elitno društvo nogometašica BiH. Za vrijeme zimske pauze takođe treniramo, preselili smo se sa velikog stadiona u dvorane, tako da danas gostujemo u Srebreniku, gdje ćemo učestvovati na međunarodnom turniru. Sa nama u grupi su još ekipe Crvene zvezde Beograd, Salt Citi Tuzla, Nević Polje Travnik i Čelik iz Zenice”, kaže trener Fortune Mirnes Aličić.

Među igračicama Fortune ima nekoliko talentovanih sportistkinja, koje su pozvane u selekciju BiH U-17. Tako su Vildana Hodžić i Albina Butković bile 17. i 18.januara na pripreamama u Čitluku, pokazale su koliko znaju i ušle su u uži krug za reprezentaciju BiH. Na spisku reperezentacije BiH U-19 nalazi se odavno i Merima Aljić, a kako je počelo sigurno će u raznim BH selekcijama biti još mjesta za talentovane nogometašice iz Živinica./Š.G./