Da je odbojka sve popularniji sport dokazuju nam to i vrijedne odbojkašice OK “Stars” Živinice, koje su u novu sezonu ušle sa 3 uzastopne pobjede i jednim porazom. No, treba napomenuti da su poražene samo od pretendenta za naslov prvaka Federacije BiH i glavnog kandidata za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Pored pobjeda u drugom kolu nad ekipom ŽOK “Napredak” iz Bijeljene od 3:1, Stars je i u trećem susretu nad ekipom ŽOK “Gradine” iz Srebrenika u gostima postigao pobjedu od 3:0 po setovima. Stars je ovo kolo četvrto po redu u jesenjem dijelu sezone ugostio ekipu ŽOK “FORTEX” iz Gračanice i nanio im poraz od 3:1, te sa osvojenih 9 bodova iz 4 odigrana kola zauzima 2. mjesto na tabeli Super lige FBiH- grupa Sjever, gdje je prvoplasirana ekipa ŽOK “Bosna” Kalesija.

Dugogodišnji rad i posvećenost trenera Zenunovića sa mladim pogonom je konačno došao do izražaja, jer su svi članovi seniorskog sastava ponikli u školi odbojke Stars i 90 odsto igračica još uvjek ima pravo nastupa za mlađe kategorije, što znači da će ovaj kolektiv u budućnosti, uz adekvatnu podršku privrednih subjekata i općine, praviti prave “glavobolje” ekipama sa velikim imenima./A.Bašić/

Vaš komentar na članak: