Večeras je u BKC održana Izvještajna skupština Ženskog rukometnog kluba Živinice, koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH. Razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu i finasisjkom poslovanju za proteklu godinu, a dodjeljene su i zahvalnice organizacijama, udruženjima i firmama koje pomažu rad kluba.

O radu kluba u prošloj godini predsjednik Upravnog odbora Mirzo Zukanović je rekao:

“Tokom prošle godine održali smo 19 sastanaka Upravnog odbora na kojima smo pronalazili puteve za uspješniji rad kluba. Sam početak je bio težak, tragali smo za trenerima i za taj period imali smo tri trenera koji su vodili ekipu. Napustile su nas B. Brčaninović koja je radi školovanja prešla u Igman, dok je A.Puzić iz porodičnih razloga prestala igrati rukomet. Poslovali smo sa teškoćama, nedostajalo je sredstava , ali smo ipak proteklu godinu završili bez gubitka i nikome nismo ostali ništa dužni. Na polusezoni naša ekipa je osvojila 2.mjesto u Prvoj ligi i zadovoljni smo tim rezultatom”.

Predsjednik Skupštine ŽRK Živinice Ruvejd Razić takođe je zadovoljan postignutim uspjehom i kaže:

“Postigli smo osnovni cilj koji smo sebi postavili na početku mandata prije nešto više od jedne godine, a to je konsolidacija kluba, uz veoma dobro uspostavljenu saradnju sa roditeljima članica naše ekipe. Odgajamo djecu u sportskom duhu, a ne izostaju ni sportski rezultati. Nije nam prioritet plasman u Premijer ligu BiH jer i ovako ekipa putuje u sve krajeve države, što je za njih motiv da postignu još bolje rezultate”.

Klupska kasa nije imala mnogo novca na raspolaganju, pa se trošilo koliko se imalo, bez zaduženja, o čemu je govorio šef finasija Šerif Avdaković:

“Najviše novca klub dobiva iz budžetskih kasa, pa smo tako od općine Živinice dobili 13 hiljada KM, a TK 1.650 KM, dok su prihodi od sponzora iznosili 7.508 KM, tako da smo u 2015.godini imali na raspolaganju 22.158 KM. Rashod je bio 25.338 KM, pa smo razliku pokrili neraspoređenom dobiti iz prethodne godine, te i dalje imamo pozitivno poslovanje. Sve dugove iz ranijeg perioda smo izmirli, pa smo u ovu godinu ušli čistih računa”.

Na kraju zasjedanja današnje Skupštine ŽRK Živinice dodjeljene su zahvalnice sponzorima i pojedincima koji su pomagali rad kluba tokom minule godine./Š.G./

Vaš komentar na članak: