Ženski rukometni klub Živinice uspješno se priprema za nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH. Prema riječima trenera Dalibora Paligorića u toku su kondicione pripreme i rad sa loptom, dok će nešto kasnije doći na red uvježbavanje na prijateljskim utakmicama protiv Jedinstva iz Tuzle i Brčkog.

U ŽRK Živinice ovih dana vrše upis novih članica koje žele igrati rukomet, pa je interesovanje nadmašilo očekivanja, jer dolaze djevojčice sa područja cijele opštine. Treneri Anto Pražak i Dalibor Paligorić ističu da na taj način žele formirati sve selekcije i obezbijediti dobar tim za budućnost.

Klub je organizovao školu rukometa za djevojčice besplatno i na taj način želi popularizirati još više ovaj sport među ženskom populacijom. O tome predsjednik UO ŽRK Živinice Mirzo Zukanović kaže:

“Nastojimo postići dobru saradnju sa općinom, Vladom TK i poduzetnicima, tako da možemo bezbrižno dočekati nastavak prvenstva 7.marta. Osim prve ekipe prioritet nam je podmladak i zato smo besplatno otvorili školu rukometa, u koji svakodnevno stižu nova djeca iz osnovnih škola. Sada ih ima dvadesetak, ali se nadamo da će ih biti još više, jer je to budućnost ženskog rukometa u gradu”.

Početnice u ŽRK Živinice redovno dolaze na treninge i nastoje naučiti vještine ove sportske igre. Među njima su Helena Tadić, Irma Dizdarević, Kanita Čičkušić, Amela Aličić, Ajla Bećar, Emina Osmić, Arnesa Bašić, Melisa Bećar, Nerma Kadirić, Nadina Mujagić, Selma Kadirić i Amina Brguljašević./Š.G./

Na slici: Početnice ŽRK Živinice sa trenerima i predsjednikom Zukanovićem

Vaš komentar na članak: