Danas je Ženski rukometni klub Živinice, koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, prije treninga održao prezentaciju nove sportske opreme. Uprava kluba je u saradnji sa živiničkim poduzetnicima, nabavila nove dresove, jakne, 15 lopti i sportska pomagala za održavanje treninga.

“Treninzi se redovno održavaju, a mi iz uprave nastojimo da ekipa ima što bolje uslove za rad. Ipak, mi na gostovanjima predsatvljamo naš grad i našu općinu, pa želimo da svaka rukometašica ima lijepu sportsku opremu i svakako, da dobrim igrama dokažu da će uskoro, za dvije do tri sezone, ponovo biti u Premijer ligi BiH”, kaže nam predsjednik Upravnog odbora ŽRK Živinice Mirzo Zukanović.

Trenerski tadem Dalibor Paligorić i Anto Pražak ističu da rukometašice daju svoj maksimum, da je ekipa mlada i da im treba još iskustva da bi postigle svoj vrhunac. Tokom pauze odigrale su nekoliko prijateljskih mečeva, tako da će do početka nastavka sezone 7.marta biti potpuno spremne.

Za ŽRK Živinice u nastavku prvenstva nastupiće slijedeći sastav: Marija Lučić, Zehra Hasić, Behija Kunić, Melisa Islamović, Šejla Begić, Almira Puzić, Berina Brčaninović, Munevera Maslić, Kanita Majdančić, Esma Zukić, Emina Bajrić, Šefika Kunić, Maida Čerkezović, Emina Butković i Naida Kadrić./Š.G./

Vaš komentar na članak: