Druga OŠ: Donacija dm za projekt “Rekonstrukcija odvoda”

Danas je Drugoj osnovnoj školi Živinice uručena značajna donacija u iznosu 6.137,59 KM za implementaciju projekta “Rekonstrukcija odvoda”. Odavno u ovoj javnoj ustanovi veliki problem predstavlja odvodni sistem, koji u vrijeme kišnih padavina nanosi mnogo teškoća i otežava pristup školi, o čemu direktorica Besima Jagodić kaže:

“Veoma smo zadovoljni i sretni što je firma dm prepoznala naš problem i dodjelila nam sredstva da riješimo odvodnju, kako bi učenicima, zaposlenim i roditeljima olakšali pristup školi u najtežim periodima. Od osnivanja škole 1973.godine nismo imali značajnijih ulaganja u njenu rekonstrukciju, a zdravlje više od 900 učenika i nastavnika trenutno najviše ugrožavaju dotrajale vodovodne instalaciuje, gdje, zbog začepljenja unutarnjih odvoda, često dolazi do izlijevanja otpadnih voda. Potpunom zamjenom odvodnih cijevi spriječit će se izlijevanje otpadnih voda unutar škole, kao i ispred školskog ulaza. Veoma nas veseli što ćemo, zahvaljujući kompaniji dm, riješiti naš dugogodišnji problem i tako stvoriti bolje uslove za odvijanje nastave”, izjavila je direktorica Besima Jagodić.

Kako je došlo do značajne donacije za Drugu osnovnu školu danas nam je saopštila poslovotkinja u prodavnici dm Banovići Nihada Ikanović:

“U okviru naše inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, zajedno sa našim kupcima, koji su dali svoj glas projektima koji donose pozitivne promjene u zajednici, izabrali smo deset osnovnih škola i sretni smo što u narednom periodu njihovi projekti ulaze u proces implementacije. Kao pobjednički prepoznat je i ovaj projekt čijom provedbom će se spriječiti izlijevanje otpadnih voda po objektu i pojava zaraznih bolesti kod učenika i nastavnika”, izjavila je Nihada Ikanović, koja je prilikom današnje posjete, u ime kompanije dm uručila ček direktorici Druge OŠ Besimi Jagodić i dodala:

“Naš tim, koji je od samog početka radio na pripremi inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, pratit će tok realizacije projekta i biti podrška školi u njegovom sprovođenju”.

Projekt predviđa potpunu zamjenu odvodnih cijevi, počevši od mokrih čvorova unutar škole do ulaza u kolektivni gradski odvod, a trebao bi biti završen u narednih mjesec dana.

Više informacija o dm drogere market d.o.o.

dm drogerie markt je jedan od najvećih lanaca drogerija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Prva prodavnica otvorena je 1973. u njemačkom gradu Karlsruhe, a prva prodavnica u Austriji otvorena je 1976. u Linzu. U nekoliko narednih godina dm se razvio i u potpunosti osvojio njemačko i austrijsko tržište, da bi se od 1992. godine, pa sve do danas proširio i na tržišta Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Makedonije.

Prema anketi koja je provedena među zaposlenicima 2016. godine 94% ispitanika smatra dm veoma dobrim poslodavcem, a isto toliko njih je ponosno na zajedničke uspjehe. dm je osam godina u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH.

Asortiman dm-a u Bosni i Hercegovini obuhvata preko 14.000 proizvoda za ljepotu i zdravlje, za bebe i domaćinstvo, hranu za kućne ljubimce, tekstilnu robu i sezonske proizvode, kako poznatih svjetskih tako i domaćih proizvođača. Ovaj raznovrsni asortiman dopunjavaju i 22 dm robne marke. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana i prirodna kozmetika.