zene

Među aktivnostima Crvenog krsta/križa Živinice od nedavno postoji i Sekcija Zlatne dobi, koja okuplja stariju populaciju žena našeg grada. Svakog četvrtka, pa je tako bilo i danas, sastaju se u prostorijama Crvenog križa, gdje se druže uz kafu i dogovaraju o svojim aktinostima. O tome više saznajemo od rukovodioca Sekcije Zlatna dob Koviljke Peći:

“Osnovani smo 30. oktobra prošle godine u povodu svjetskog Dana starih osoba i imamo 30 članica, mada se taj broj stalno povećava, pošto još mnogi ne znaju da postoji jedno ovakvo udruženje. Organizujemo humanitarne akcije, imale smo jedan izlet, ali s dolaskom boljih dana biće ih više. Bile smo dva puta u posjeti Centru Vrati osmjeh, gdje smo se družile sa djecom sa posebnim potrebama. Takođe organizujemo i predavanja, pa nam je prošlog četvrtka gost bila pedagogica Alma Hajdarević, koja je održala jedno lijepo savremeno predavanje za našu populaciju žena”.

Članice Zlatne dobi redovno organizuju proslave vjerskih praznika, te radionice za izradu čestitki i razne galanterije od papira. Pošto među njima ima i profesorica književnosti rado čitaju lijepu poeziju poznatih autora./Š.G./

Vaš komentar na članak: