U toku je školski raspust, a današnja pojava snijega desila se u pravom trenutku. Mnogo je radosti na licima školaraca, ali i onih malo strarijih, jer snijeg nudi mnogo zabavnih sadržaja.Jedan od njih je i pravljenje Snješka Bijelića.

Mada ga nije teško “uklupčati” i napraviti podsjetićemo se kako najbolje doći do zanimljive snježne figure.

Prije nego dođete do faze stavljanja mrkve i dugmića na Snješka potrebno je napraviti čvrsto tijelo kako bi bio postojan i lijep. Snijeg od kojeg ćete izraditi Snješka treba biti vlažan, jer će se suh snijeg rasipavati pa će biti gotovo nemoguće raditi tijelo od njega, te je otuda najbolji prvi snijeg, kao ovaj današnji i vjerujemo da su ga mnogi već napravili.

Na veliku grudu snijega, nastalu kotrljanjem male grudve, postaviti slijedeće manje, a koliko će ih biti zavisi od družine koja ga radi. Ako je više učesnika sigurno će napraviti većeg Snješka. Svaka slijedeća kugla treba biti sve manja, a zadnja će biti snješkova glava!

Sve ostalo je stavr mašte i kreativnosti, pa otuda ako je neko napravio Snješka Bijelića neka nam pošalje fotos da ga postavimo uz ovaj prilog.Požurite dok se snijeg nije otopio!

Vaš komentar na članak: