U Drugoj osnovnoj školi nastoje poboljšati uslove rada, pa se u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi snalaze na razne načine da to ostvare. Tako povremeno organizju bazarne dane, a pošto je blizu 8.mart-Međunarodni dan žene, prava je bila prilika da se i danas organizuje Bazarni dan.

Zbog kišnog vremena, umjesto vani, Bazarni dan organizovan je u sali za tjelesni odgoj, koja je danas ličila na pravi market, čije su tezge bile prepune rukotvorina učenika i njihovih roditelja.

Direktorica Druge osnovne škole Besima Jagodić ističe da u školi ima još mnogo posla oko zamjene vrata i prozora, ali i učioničkog namještaja:

“U saradni sa Vijećem roditelja uspjeli smo organizovati današnji Bazarni dan, koji je bio prepun raznih radova učenika, koje su stvarali u okviru sekcija slobodnih aktivnosti sa svojim nastavnicima, a ima i udjela roditelja, posebno mama naših učenika koje su pripremale razne kolače i slatkiše. Od dobivenih sredstava planiramo kupiti namještaj za učionice, jer još imamo skamija, koje su odavno van upotrebe.Imamo podršku banaka, kakav je primjer Partner, firme Aden i drugih, tako da ćemo uspjeti u našim nastojanjima.Važno je još istaći da iz Budžeta općine Živinice očekujemo predviđenih 25 hiljada KM, kao i razne donacije od Evropske unije i Lot kuće, čijim sredstvima ćemo realizovati naše projekte oko saniranja stolarije i odvoda školske kanalizacije.Mnogo toga smo postigli, ali pošto je školska zgrada starijeg datuma ima još mnogo da se uradi i nadam se da ćemo ustrajati u tome”, rekla je direktorica Besima Jagodić.

U Drugoj osnovnoj školi nastoje urediti školsko dvorište i uz pomoć umjetnika Rahmana Šabanovića dobiće i potpuno novi park.

“Zahvalni smo svim roditeljima, učenicima i nastavnom osoblju koji su uzeli učešće u pripremanju Bazarnog dana, ponuda je bila velika i kvalitetna, a dobivene novce ćemo iskoristi za nabavku novog namještaja”, rekla je direktorica Besima./Š.G./

Vaš komentar na članak: