Od janura do maja mjeseca ove godine Hadžijski fond Zusammen iz Beča uručio je u novčanim sredstvima pomoć na zahtjeve oboljelih i socijano ugroženih osoba u Bosni i Hercegovini. Ta humanitarna pomoć iznosi 8.540 Eura.

Tako je za liječenje male Ene iz Bugojna donirano 1.400 Eura, zatim invalidska specijalna kolica malom Denisu iz Zenice u vrijednosti 4000 Eura. Za kravu kupljenu u Bužimu petočlanoj porodici Burzić dato je hiljadu Eura, potom četveročlanoj porodici Baltić u Bosanskoj Krupi doniran je blok za zidanje kuće u iznosu od 700 Eura.

Ali to nije sve! Od predsjednika Hadžijskog fonda Zusammen Rame Dahića saznajemo:

“Hadžijski fond Zusammen je ovih majskih dana na podnesene zahtjeve socijalno ugroženim uručio pomoć za još nekoliko familija: za Unsko-sanski kanton je dato fondaciji Dirhem iz Sankog Mosta za socijalno ugrožene 600 Eura, petočlanoj familiji Katanić- opština Prnjavor kod Banja Luke uručeno je 150 Eura, četveročlanoj familiji Mujezinovic kod Zenice dato je 220 Eura, PO 100 eURA PODIJELJENO JE petočlanoj familiji Suljić opština Kalesija, petočlanoj familiji Halilović iz Memića, familiji Rožnjaković opština Kalesja i petočlanoj familiji Mrgić iz Ilijaša 170 Eura.

Za Donji Vakuf uručeno je 20 invalidskih kolica, a za Zenicu 15 komada. Allah nagradio sve učesnike koji nam pomažu u pružanju pomoći ugroženim ljudima Bosne i Hercegovine”, rekao nam je Ramo Dahić.

Vaš komentar na članak: