Hadžijski fond Austrije Zusammen iz Beča nastavlja pružati pomoć mnogim ljudima u stanju socijalne potrebe. Tako je danas pomoć stigla Raziji Halilović, rodom iz Memića, koja sa svojom 15 godišnjom kćerkom trenutno živi u kolektivnom izbjegličkom centru u Mihatovićima. Oboljela je od karcinoma, a već dva puta je bila “pod nožem”.

“Hvala dobrim ljudima koji su mi pomogli. Danas smo dobili 500 KM, a saznajemo da su za našu nevolju čula djeca u Beču i da su nam poslali 350 EURA. Hvala toj dobroj djeci i želim da im život bude ispunjen srećom”, rekla je Razija Halilović.

Djeca su na mektefskoj nastavi u Gazi Husrevbegovom džematu sakupili 350 EUR-a, kako bi pomogli ovu porodicu koja često nema šta jesti. Zanimljivo je kako ova mala djeca saosjećaju u teškim trenucima i da su spremna i ono malo novca što imaju ustupiti za pomoć drugima, što može poslužiti za primjer mnogima.

Predsjednik Hadžijskog fonda Zusammen Ramo h.Dahić danas je uručio donaciju Raziju Halilović u Mihatovićima.

Pomoć Azizi, Aliji, sestrama Povlakić i Havi

Ovaj izbjeglički centar ima mnogo ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem, često nemaju ni za lijekove. Aziza Islamović je iz okoline Zvornika, kuća je je u potpunosti izgorila i primorana je na život u izbjegličkom naselju. Kaže da život održava na Merhametovoj narodnoj kuhinji.

“Molim Allaha da nagradi sve ljde koji nas pomažu i uvijek budu sretni i radosni”, poručila je Aziza nakon što je dobila pomoć od stotinu EUR-a.

Alija Berbić ima petoro djece, a najteže je sa 16-godišnjim Nerminom koji je nepokretan.Došla je iz Vlasenice prije 20 godina, ali nema nikakvih primanja za život.

Sestre Umihana i Zineta Povlakić su iz Kula Grada kraj Zvornika, kojima će novčana pomoć dobro doći u predramazanske dane.

Hadžijski fond nije zaboravio ni staricu Havu Klopić, koja danima sjedi kraj Islamskog centra u Živinicama i čeka milostinju od prolaznika. Zahvalila se na iznadnoj donacija novca koji će joj mnogo značiti./Š.G./

Na slici: Oboljela Razija Halilović rastužila djecu u Beču

Vaš komentar na članak: