Danas su polaznici JU Dječije obdanište Živinice / starija 1. i 2.grupa/ posjetili Veterinarsku stanicu Paprikić.Domaćin na prijemu bio je doktor veterine Azur Paprikić, koji im je govorio o važnosti pravilnog njegovanja i liječenja domaćih životinja, ali i kućnih ljubimaca. Za ovu priliku pripremljen je operativni zahvat na jednom kućnom ljubimcu-psu, koje su djeca pažljivo posmatrala.

Mališani su govorili o svojim saznanjima o kućnim ljubimcima i naveli da imaju osim pasa i mačaka, još i kornjača, riba, ptica… Djeci je još pokazana i bolnica za pse, koji se liječe na duži period, te im je potreban dodatni tretman. Sa djecom su danas u posjeti bila sa svojim odgajateljicama Muzaferom Goletić, Senadom Hrvač, Mersihom Džafić i Almirom Kalajac.

Direktorica JU Dječije obdanište Živinice Sabina Andalić je izjavila da se ovakve posjete redovno praktikuju:

“U okviru realizacije Godišnjeg program rada JU Dječijeg obdaništa predviđena je i saradnja sa lokalnom zajednicom, pa je tako danas upriličena posjeta VS Paprikić, što su djeca sa oduševljenjem prihvatila, jer svi znamo koliko oni vole domaće životinje i svoje kućne ljubimce. I ubuduće smo predvidjeli posjete firmama i drugim značajnim subjektima naše lokalne zajednice, a sve u skladu sa Godišnjim programom rada i interesovanja naše djece. Cilj nam je da se djeci približe određene vrste zanimanja, te da upoznaju svoju bližu i širu okolinu, kao i prevozna sredstva koja koriste prilikom svojih putovanja”, rekla nam je direktorica Sabina.

Na kraju, djeca su prijatno iznenađena prikladnim poklonima koje su dobili od svojih domaćina -zaposlenika Veterinasrske stanice Paprikić./Š.G./

Vaš komentar na članak: