KBS SEIKEN: Uspješna polaganja pionira za “žute”pojaseve

Sredinom prošle godine u našem gradu je formiran Klub borilačkih sportova Seiken, koji predvodi mr.Denis Brčaninović, poznati karatista. Za kratko vrijeme postignuti su zapaženi rezultati i Klub je formirao niz sekcija u osnovnim školama Živinica i susjednih opština.

Danas je za pionire KBS Seiken organizovano polaganje za žute pojaseve, koje je održano u sali za tjelesni odgoj Osnovne škole Dubrave. Učestvovalo je preko 60 mladih karatista. Zahvaljujući temeljitom i stručnom radu u proteklom periodu mladi karatisti su pokazali vrlo dobra znanja i vještine, te zasluženo stekli “žute” pojaseve. Pred njima je još mnogo rada, a sudeći prema do sada pokazanom interesovanju uspjeh sigurno neće izostati!

“Polaganja su prošla u najboljem redu, a to smo organizovali za naše najmlađe članove.Osim mladih članova-pionira, imamo oko 30 članova koji se učestvuju na svim takmičenjima, s tim da svako takmičenje osvježavamo sa novim. Već od februara smo u planu krenuti sa takmičanjima, za one naše članove koji su registrovani”, kaže nam član ekipe trenera Aldina Brčaninović.

Važno je još napomenuti da od sutra Klub borilačkih sportova SEIKEN počinje upis za nove članove, pošto je interesovanje mladih premašilo očekivanja!/Š.G./

Na slici: Najmlađi članovi sa diplomama nakon uspješnih polaganja