OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tokom mjeseca ramazana Merhamet čini napore da pomogne socijalno ugroženim postačima. Od predsjednika ove humanitarne organiuacije Envera Mahmutbegovića saznajemo da su vanrednim naporima, zahvaljući prije svega dobrim ljudima, prikupili značajne količine naminrica i sredstva za ličnu higijenu:

“Stalni nam je problema oko obezbjeđenja skladišnog prostora. Imali smo obećanje od općine Živinice da će nam ustupiti takav prostor, ali je to izostalo. I pored toga, ali zahvaljujući poduzetniku Šemsi Sarajliću, uspjeli smo prihvatiti svu robu i uskladištiti je, tako da smo počeli raspodjelu. Danas smo podijelili značajne količine, a većinu posla odrađujemo u saradnji sa džematima”.

Mahmutbegović ističe da su donatori bile sve osnovne škole općine Živincie, gdje su djeca, roditelji i zaposleni prikupili značajne namirnice, zatim su se akcijama odazvali poduzetnici i odrežđen broj građana.

“Posebno želim zahvaliti se najboljem donatoru, čije učešće u ukupnoj donaciji namirnica i sredstava za higijenu iznosi 90 odsto, a to je naš legendarni nogometaš poznatiji pod nazivom “nogometni general”, koji je uvijek spreman priteći u pomoć najsiromašnijim kategorijama naših građanma”, kaže nam Enver Mahmutbegović.

Merhamte je tokom mjeseca ramazana prikupio 2,5 tone brašna, 200 litara ulja, 200 kg. šećera, toliko i riže, preko 100 kg. deterdženata i drugih potrebnih artikala.

U Merhametu se zahvaljuju svim donatorima, a poziv upućuju građanima koji su u mogućnosti da se uključe u pomoć siromašnim osobama. Akcija se nastavlja do kraja mjeseca ramazana i nastaviće se raspodjela roba po džematima, gdje se posebno vodi briga oko prioriteta prilikom darivanja, da to budu starije i iznemogle osobe./Š.G./

Vaš komentar na članak: