Mis svijeta 2016. je Portorikanka Stefani Del Vale, odluka je žirija u ,,MGM National Harbor“-u u Vašingtonu. Prva pratilja je Jarica Rejes iz Dominikanske Republike, a druga Indonežanka Nataša Manuela.
Top pet činile su predstavnice Portorika Stefani Del Vale, Kenije Evelin Nđambi Tungu, Indonezije Nataša Manuela, Dominikanske Republike Jarica Rejes i Filipina Katriona Grej. Mis talenta je predstavnica Mongolije, Mis Multimedije je predstavnica Filipina, Top modelom proglašena je predstavnica Kine, a sporta predstavnica Kukovih ostrva. Pobjednica u kategoriji ,,Beauty with a purpose” je takmičarka iz Indonezije. People’s Choice Award pripala je predstavnici Mongolije.

Iz regije Bosnu i Hercegovinu je predstavljala Halida Krajišnik, Crnu Goru Katarina Keković, Hrvatsku Angelica Zacchigna, Srbiju Katarina Sulkić, a Sloveniju Maja Taradi. Nijedna nije prošla u Top 20.

Juče su proglašene pobjednice u nekoliko kategorija, pa je tako u talentu najbolja predstavnica Mongolije, u oblasti Multimedije je to predstavnica Filipina, dok je Top modelom proglašena predstavnica Kine.

Vaš komentar na članak: