Misteriozni dvojac iz Grčke dolazi na Robinzin Brodolom 10

 

Porijeklom iz Atine, dva najuspješnija muzička producenta u istočnoj Europi su spojili svoje muzičke talente u jedinstven DJ duo pod nazivom „Bang La Decks“. Kroz svoje jedinstvene produkcije, sa etno uticajem i multi-generacijskim žanrom, zvuk Bang La Decks doveo ih je do slave. Četiri velika hita i klubske himne, više od 100 miliona pregleda na YouTube kanalu, te velika podrška DJa A liste donosi im veliku popularnost na međunarodnim plesnim podijumima.

Bang La Decks u ljeto 2012. izbacuju svoj veliki hit „Kuedon” na Ultra Music festivalu, koji je brzo dosegnuo broj 1 na svima listama u Srbiji i Grčkoj. Dvojac se tu nije zaustavio, te izbacuju još jedan veliki hit „Utopija” u ljeto 2013. godine koji je pomjerio granice između muzičkih žanrova i daje europskoj DJ zajednici temu za razgovor.

Naravno sve ovo ne ostaje ne primjećeno, tako da brzo dobijaju podršku od velikana svjetske scene kao što su: Avicii, Afrojack, Benny Benassi, Chuckie, Deniz Koyu, Mat Zo, R3hab … koji su koristili „Utopiju“ u svojim setovima na nastupima širom svijeta.

Popularna „Utopija” se nalazi i na soundtrack-u za igricu FIFA 2015. Pored toga, prilagođena je pod nazivom „How Bad Do You Want It” od strane američkog umjetnika Shevyn Streetera, te je ubačena i u soundtrack za film „Fast & Furious 7“. Nakon ovoga Bang La Decks nastavljaju sa hitovima objavivši singl ‘Zouka’ koji je postao klub himna širom Balkana.

U maju 2015. Bang La Decks izbacuje svoj vrlo očekivani novi singl „Aide”. Muzička tema „Aide” je inspirisana balkanskom muzikom i to u kombinaciji sa multi-generacijama, čineći je jedinstvenim klubskim zvukom. „Aide“ je dobila odlične kritike od medija, te je intenzivno podržana od strane Davida Guetta, Martin Garrix Oliver Heldens, Afrojack-a, Max Vangeli-a, A-Trak, Kaskade, Chuckie, Erick Morillo i još mnogih drugih poznatih DJa.

Prije tri sedmice Bang La Decks su obradovali poklonike svog zvuka novim singlom „Krepale“ koji najavljuju kako samo kažu „Gypsy Summer”. Šta to znači možete se i sami uvjeriti 30.6. na Robinzon BRODOLOM 10 na kome je ovaj misteriozni dvojac jedan od headlinera. Inače momci i dalje nastupaju pod maskama, a više o samom partyju, ostalim artistima, te kako do ulaznica … možete saznati na www.party.hotelrobinzon.com

Robinzon BRODOLOM 10 – Good vibes only J