Rasim Rahimić potiče iz poznate sportske porodice, koja je dala veoma dobre fudbalere i rukometaše. I sam se bavio nogometom, a u slobodno vrijeme družio se i sa harmonikom. Počeo je igrati u Jedinstvu iz Višće, a karijeru nogometaša nastavio je u Slavenu, o čemu kaže:

“Lijepe su mi uspomene sa nogometnih terena. Igrao sam desno krilo u Slavenu i nadavao sam se golova. Karijeru sam završio 1980.godine, od kada sam se više družio sa harmonikom, koja mi je inače poznata još iz djetinjstva, kada sam imao 7 godine. Sam sam učio svirati. Radio sam u Konjuhu, pa pošto je firma odavno prestala sa radom, sada mi dobro dođe harmonika s kojom zaradim novce”.

Kada ne može nogomet i posao u Konjuhu može harmonika, pa se pokazalo kako je dobro imati rezerve, za ne daj Bože!

“Dobro je imati rezervno zanimanje. Nisam ni znao da će mi toliko značiti, pogotovu od kada je Konjuh ugašen! Sviram i pjevam po sijelima, raznim teferičima, kojih je ipak sve manje, jer je narodu teško sastavljat kraj s krajem, al ipak nešto “pane” na lijepu pjesmu, a ja najviše pjevam i sviram sevdalinke”!

Tako je danas kod Rasima Rahimića, bivšeg fudbalera i radnika u Konjuhu, a sada majstora na harmonici, sa izvornim repertoarom i sevdalinkama!/Š.G./

Vaš komentar na članak: