Uskoro će smjena godina, pa je to prilika da svi ocjene kako im je bilo ove i šta mogu očekivati od naredne, 2017.godine!? Želja je uvijek mnogo, ali  koliko got da im se ostvari uvijek moze više! Uostalom, da vidimo sta su kazali naši sugradjani:

Mijo Lučić:”Mogu reći da sam jako zadovoljan proteklom godinom. Ostvario sam mnoge ciljeve koje sam si zadao na početku. Bilo je mnogo iznenadnih i nepredvidljivih trenutaka koje će me obilježiti za cijeli život. Nadam se da će sljedeća godina biti pozitivna prekretnica u poljima života u kojima se još ima mjesta za značajan napredak. Kao i većina ljudi, u Novoj bi želio ostvariti neke svoje želje koje svake godine priželjkujem. Svim građankama i građanima želim da im 2017. godina bude najbolja godina u životu”!

Said Halilčević:”Sta reći, meni nije ni ova donijela ništa, a neće ni nova, sve dok ovaj narod šuti i dok se ne probudi nama neće biti bolje”.

Mujaga Tuholjaković:”U novoj 2017. godini očekujem gore stanje, lošiji život ovih građana u B i H i ostati će sve dok: br. 1. ova politička elita ( čelnici stranaka )ne smijeni se sa funkcija koje obavljaju, br 2. dok ne bude jedan predsjednik B i H , jedan komadant vojske, jedan komadant policije i neovisno sudstvo na nivou B i H , br 3 . vjera iz politike da se isključi već samo da radi ono što u njihovim knjigama piše, da ne zavađaju više ovaj napaćeni narod koji je rano zaboravio prokleti RAT i muke koje smo imali. Pozdrav svim gađanima B i H ma gdje god se nalazili od srca”.

Dario Kulić:”Pa ova godina mi je kao i svaka druga imala svojih uspona i padova, ali sve u svemu mogao bih reći da sam zadovoljan. U narednoj godini mi je cilj da održim nivo učenja, odnosno ocjena u školi, te da ostvarim neke planove iz drugih sfera mog života, kao npr. odredjena putovanja i slično”.

Mirnes Zoletić:“Ova godina bez značajnijih promjena, potrošeno 365 dana bez pomaka. Nezaposlenost dominira, što je veliki problem mladih, koji bez razmišljanja, ako imaju priliku napuštaju zemlju, dok oni koji bi trebali najviše da vode računa o tome sve nijemo posmatraju.U novoj godini ne očekujem nikakve značajnije promjene, s obzirom da i dalje nas vode ljudi koji su doveli do ovako teške ekonomske situacije i nezaposlenosti”.

Elmir Krivalić: “Protekla godina protekla mi je u znaku profesionalne angažiranosti i u radu sa djecom…
Uglavnom, kao i svi drugi, od Nove godine očekujem da bude bolja, i što prije zaboravimo staru prije ćemo se angažirati u Novoj”.

Vaš komentar na članak: