O njoj se govori: Još jedna uspješna Bosanka

Jasmina Gobeljić, još je jedna od mladih i uspješnih Bosanki, čija životna priča inspiriše. Tokom agresije na BiH izgubila je oca, a nakon toga sa majkom je prognana iz Vlasenice.

Iako vrlo mala djevojčica znala je da se mora boriti, a da je za uspjeh u toj borbi ključno obrazovanje. Kao odlikašica završila je osnovnu školu u Živnicama i prva dva razreda Gimnazije. Srednjoškolsko obrazovanje završila je na Međunarodnom koledžu u Mostaru, nakon čega je kao stipendista Dejvis porgrama dobila priliku da studira na Univerzitetu u Sjevernoj Karolini (SDA). Nakon što je diplomirala na međunarodnim odnosima dobila je priliku magistrirati na Oxfordu. Nažalost, zbog nedostatka novca i manjka podrške u domovini nije uspjela. Ipak se vratila u BiH, gdje upravo završava magisterij iz međunarodnih odnosa. Nezaposlena je.

Uprkos tome, nije razočarana jer kaže „Ipak smo mi sretni ljudi“. Gleda s optimizmom u budućnost i želi doprinijeti razvoju svoje zemlje. Sa familijom redovno posjećuje rodnu Vlasenicu.

Tragom pisma koje je svom poginulom ocu Jasmina napisala kao mala djevojčica, RTV TK snimila je dio životne priče ove sjajne djevojke.

Snima je objavljen na RTV TK u emisiji „Pečat u vremenu“, 28.jula od 18 sati./Erda Redžepagić/