Poziv Džumbusarkama i Džumbusarima – napravite novi DŽUMBUS DIYYF FEST !!!

Zadovoljni prošlogodišnjim Džumbus festivalom, te i prema zahtjevima posjetilaca prvobitnog izdanja, Džumbus ekipa je i ovo ljeto odlučila pozabaviti se organizacijom raznih događaja. Ovoga puta će biti malo bolji a biće i nekih novih, drugačijih događaja, probranih za sve one koji će ljeto provesti u Tuzli. Džumbus DIYYF festival će se uz podršku Tuzla Live udruženja održati i ove godine.

Džumbus Do It Yourself Youth Festival se sastoji od niza urbanih događaja u mjesecu avgustu i septembru, a koji su odabrani i organizovani od strane mladih ljudi prema njihovim željama i ukusima. Prošlogodišnje  r’n’r, hip-hop, metal svirke; Džumbar-bazar kao promocija i podrška mladim poduzetnicima; promocija manje poznatih borilačkih, rekreacionih i meditativnih vještina kao zdravi izbor za svakoga; te prvi put u Tuzli održani Comic Fest za ljubitelje stripa – su samo neki od događaja koji su organizovali mladi ljudi, koji su se to ljeto prvi put upoznali, sastali, skupili ideje na jedno mjesto i krenuli u realizaciju istih.

Stoga, Džumbusarke i Džumbusari, i ove godine vas pozivamo da nam se pridružite! Dođite na sastanak u Brdo Coworking Space, Kaldrma 2, u subotu 15.7.2017. u 17h.  Ako imate bilo kakvu ideju šta bi ovo ljeto željeli sami sebi organizovati, jer jednostavno želite to probati, vidjeti, slušati, doživjeti, – onda dođite, uključite se! Uradimo to zajedno! Napravimo još jedan Džumbus u našem gradu!/Jelena Husanović/