Nedavno je u Tuzli održana manifestacija Mis Federacije BiH na kojem je veliki uspjeh postigla naša Živiničanka Indira Muminović. Ona je postala nova Mis Federavcije BiH u televotingu, tj.glasovima TV gledalaca, koji su se odlučili da za najljepšu “federalku” proglase upravo Indiru Muminović.

Indira je odlična učenica, završila je treći tazred Gimnazija Živinice i od septembra starta kao maturantica ove javne ustanove. Nakon izbora za Mis FBH izjavila je:

“Bila sam jedina predstavnica Živinica na državnom takmičenju za miss. Drago mi je što glasovi gledalaca odlučili da postanem misica Federacije BiH, jer je to najrelevantnija ocjena, tako da mi to mnogo znači. Također se bavim i atletikom, biciklizmom sa prijateljima a volim i muziku, pa sam jedno vrijeme bila član Mješovitog gradskog hora Živinice”.

O svojim planovima u svijetu ljepote i mode Indira je rezervisana, ali nada se uspjehu i na Miss BiH za Mis svijeta:

“Naravno kao i svi ja se nadam opet nekoj tituli, ali ipak uspjeh je i doći do finala Miss BiH za Miss svijeta, tako da vidjet ćemo šta će biti od svega. Nastojaću se pripremiti maksimalno i opravdati očekivanja od onih koji mvjeruju u mene. Sa moje strane nada uvijek postoji,a također i stabilnost u glavi, te spremnost za dalje uspjehe,inače se ne bih mogla ovim ni baviti, treba imati hrabrosti za kamere i publiku.Takođe sam imala ponudu da radim i vani kao model, ali roditelji su bili bojažljivi, jer sam jos koji dan maloljetna osoba”, razmišlja naša nova misica.

Miss BiH će se održati krajem septembra, tako da je poziv sugrađanima za podršku odlikašici Gimnazije Indiri Muminović, kako bi ponovila uspjeh sa izbora za Miss FBiH, a možda još i više!/Š.G./

Vaš komentar na članak: