Primjeri: Od “Velikog brata” do doktorata

Malo je ko mogao znati da će Nirmal Kukić, nekadašnji učesnik super finala popularnog rijaliti šoua „Veliki brat“, uskoro postati doktor politologije. Također, malo ko zna i da je do nedavno Kukić obavljao dužnost predsjednika općinskog odbora Demokratske fronte u Živinicama. Normalno za mladića koji sa 32 godine u martu mjesecu brani doktorsku disertaciju sa temom iz politologije.

– Popularnost koju sam stekao u ovom šou programu, ali i stručnost koju sam stekao do diplomiranog politologa na Fakultetu političkih nauka u Sarajeva i magistrata politologije do kojeg sam došao na istom fakultetu u Beogradu, ćine me prihvatljivim na lokalnom „političkom meniju“. S obzirom sam da sam lijevo orjeniran odgovaraju stranke sličnog poimanja. U obzir ulaze samo stranke koji imaju Evropu u djelovanju, a ne u „šupljoj priči“- govori politolog Nirmal Kukić.

Nirmel Kukić je prije 6 godina učestvovao u rijaliti šou Veliki brat, koje se u produkciji srpske tvrtke Emotion i po licenci kuće Endemol emitira se u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. I prije dvije godine je Kukić učestvovao u ovom mega popularnom serijalu kao gost. Uz poslove koje uz svoju popularnost i stečeno obrazovanje može obavljati, Nirmal je dosta posvećen humanitarnom radi i nije mali broj akcija na kojima je sudjelovao. Pored toga, Kukić je tifoza sportskih A selekcija Bosne i Hercegovine, uvijek prisutan na rukometnim, košarkaškim i nogometnim utakmicama naše reprezentacije.

Uz sve to, Nirmalov je cilj da okonča doktorat i trenutno mu je to prevashodna želja.

– Želio bih da moja doktorska disertacija iz politoloogije bude odbranjena u Londonu i imam veliike šanse da se to tako desi. Ponosam sam na svoje obrazovanje i što sam kao svjetski putnik obišao sve velike destinacije u svijetu- govori Nirmel Kukić.

Nirmal Kukić je na Velikom bratu jedini od učesnika bio odjeven u garderobu koja određuje njegovo geografsko porijjeklo. Naime, u velikom dijelu emisija je na sebi imao majicu na kojoj piše „Živiničko ljeto“, po kulturnoj manifestaciji koja se održava u njegovom rodnom gradu.
– To je dokaz da volim svoju državu i svoj grad- rekao nam je on

Ovaj mladić zbog svega što nosi sa sobom izuzetno omiljen u svom rodnom gradu. Na pitanje šta misli o njemu, najbolji prijatelj Amir Taletović kaže:

„On je veliki brat, mladić koji puno vrijedi u ovom društvu, ali je šteta što propada bez kvalitetnog aranžmana“./R.Dž./