Primjeri: Svestrana Lejla

Tradicija u osnovnim i srednjim školama je proglašenje učenika generacije nakon završetka školovanja, dok se na fakultetima proglašavaju takođe najbolji studenti i oni nose titule zlatnih studenata.

Jedna od onih koja se okitila tom lijepom titulom učenice generacije nako devetogodišnjeg školovanja u OŠ Donja Višća je Lejla Kuljančić. Ova učenica je osvojila toliko nagrada i priznanja za tih devet godine, koje mnogi neće do kraja svog radnog vijeka.

Nagrade za postignute uspjehe počela je dobivati već od prvog razreda.Lejla (Senad) Kuljančić rođena je 2.februara 2004.godine u Tuzli, jedna je izuzetno vrijedna,odgovorna,nadarena i svestrana djevojčica.

U Osnovnoj školi Donja Višća je izuzetan učenik , proglašena je učenikom generacije za 2018/19.godinu.Ostvarila je niz prvih i drugih mjesta na općinskim takmičenjima iz matematike,hemije,biologije,njemačkog jezika,literarnih, te divnih likovnih radova,tehnikom akril i ulje na platnu.

Postizanje uspješnih rezultata na školskom i umjetničkom planu je nije spriječilo da se sa velikim uspjehom okuša i na sportskim borilištima,tačnije na parketu među koševima, o čemu kaže:

“Ljubav prema košarci javila se tako što sam trenirajući moderni ples, kao navijačka plesna grupa, nastupala na utakmicama muškog KK”Živinice”.Gledajući njihove košarkaške utakmice rađa se ljubav prema košarci.Učlanivši se u školu košarke ABC”Basket” počela je i moja igra pod koševima koja uspješno traje dvije godine”

Tako je Lejla s velikim potencijalom, zalaganjem i ogromnom energijom danas uspješno igra za prvi ŽKK” ABC basket Živinice”.Svojom upornošću,odgovornošću
i talentom koji posjeduje nadamo se da će u dogledno vrijeme braniti boje naše divne i jedine domovine BiH.

O svojim uzorima među košarkašicama nije dugo razmišljala:

“Košarkaški uzor su mi Razija Mujanović i Marica Gajić.Nadam se ,ako Bog da,da ću nastaviti njihovim stopama”.

Zbog svoje svestranosti i talentovanosti za mnoga zanimanja,počevši od društvenih i prirodnih nauka, do sporta i umjetnosti,nakon izuzetno uspješno završene osnovne škole upisala je JU Gimnaziju u Živinicama.Jedna je od rijetkih koja se sa izuzetnom lakoćom služi bojama i kistom,te loptom i književnom riječju.Nada se da će dok završi gimnaziju moći izabrati svoj dalji životni put,a da li će to biti medicina,elektro tehnika,književnost,programiranje,umjetnost ili sport vrijeme će odlučiti.

Mi joj možemo samo poželjeti zdravlje i uspješan nastavak njenog životnog puta.U prilogu možete pogledati fotografije koje potkrepljuju priču o svestranosti i uspješnosti ove djevojčice./Š.G./

Na slikama:Lejlini likovni radovi