Primjeri: Vratio izgubljeni novčanik

Često se desi da izgubimo neki važan dokumenat, mobilni, novčanik sa novcem i sl. Često izgubljeno ne nađemo, ali nije uvijek tako. Danas oko 15 sati u jednom od gradskih marketa Halil Muratović je pronašao izgubljeni novčanik sa mnogo novca, saobraćajnom dozvolom, karticama i drugim važnim dokumentima.

“Čim sam primjetio novčanik odmah sam se raspitao kod jedne prodavačice da li imaju razglas, kako bi obavijestili da je pronađen izgubljeni novčanik.Međutim, nisu imali razglasa, ali sticajem sretnih okolnosti naišao je moj drugar Fehim Šljivić i kažem mu šta se desilo?

U tom trenutku priđe mi njegova supruga i kaže da je jedna žena sva uplakana i da je izgubila novčanik. Odemo odmah do nje, pronađemo je i predam joj novčanik. Pošto je vidjela da je sve u novčaniku pozdravimo se i tako je ova priča završena na obostrano zadovoljstvo”, kaže nam Halil Murtović, inače poznat po učešću u mnogim akcijama humanitarnog karaktera.

Halilu je bila dovoljna nagrada zahvalnost žene za povrat izgubljenog novčanika.Time mu je, kako kaže, srece bilo ispunjeno i da je zaradio veliki sevap. Ovo je, u vrijeme krize morala, pozitivan primjer na koji se mnogi trebaju ugledati./Š.G./