Maskenbali su oduvijek privlačili pažnju, pa je tako i danas, kada se maskenbali održavaju isključivo radi zabave i kao običaj prihvaćen je širom svijeta. Maskenbal pripremaju i učenici Prve osnovne škole – Aktiv razredne nastave. O ovom događaju zakazanom za 9.juni profesorica Brankica Kovačević Salibašić kaže:

“Povodom završetka nastavnog dijele tekuće školske godine želja nam je da maskenbalom na lijep način označimo da smo završili sa nastavom. Potrudićemo se da maskenbal obogatimo dječijom maštom, a koliko ćemo uspjeti ostaje da se vidi. Djeca-naši učenici, će pokazati izradom raznih maski, koliko su kreativni i u to ne sumnjamo. Djeca se raduju tom događaju i najviše uživaju kada mogu da se obuku u kostim svog omiljenog junaka”.

Sigurni smo da će tog 9.juna /petak/ grad biti pun Spajdermena, Supermena, Betmena i drugih izmišljenih junaka.

Defile maskiranih učenika kretaće se gradom- Školskom ulicom, pored općine, Gradskog bulevara, Ulicom Alije Izetbegovića do poligona Prve osnovne škole. Sve to bit će uz pratnju Duvačkog orkestra Konjuh, jer bez muzike maskenbal ne bi bio to što jeste./Š.G./

Vaš komentar na članak: