Dolazak snijega nekima je dobro došao, a mnogima i nije. Ko se dobro organizovao sada mu je lakše, kao što je to slučaj u Repuhu, najudaljenijem mjestu na istočnoj strani živiničke općine. Kad snijeg iznenadi komunalne sluzbe u januaru, ovdje nema takvih problema.

Jedan uzorni privrednik u ovakvim slučajeva stupa na “dužnost” i pomaže svima. To je Nedžad Korajac koji uvijek pomaže u svim aktivnostima sa željom da svima u mjestu bude bolje! Kad komunalne grtalice u nekim gradovima tek nakon 24 sata počinju sa radom, kad snijeg i led otežavaju saobraćaj vozačima i pješacima, kad vožnja asfaltnom cestom liči na vožnju po najgorem makadamu, za sve vaše probleme tu je ugledni privrednik i veliki humanista našeg kraja, naš Nedžad! Ovaj puta kašika za snijeg je bila ojačana sa dodatnih 250 kg, rezultati su vidljivi!

I tako dok stariji stvaraju uslove za ugodno korištenje putne infrastrukture, mladi su snijeg iskoristili na svoj način i napravili Snješka Bijelića, popularnu i omiljenu snježnu figurnu najmlađih!

Evo i nekoliko riječi o dobrotvoru iz Repuha! Nedžad Korajac je 2012. godine učestvovao u gradnji asfaltnog puta, donirao je 14 000 Eura, u akciji “marka na marku” sa opštinom Živinice. Za ograđivanje poligona dao je 600 KM, a duži niz godina  poklanjao je sportsku opremu, finansirao malonogometnu ekipu iz Repuha na brojnim noćnim turnirima po Tuzlanskom kantonu. Uz pomenuto, Nedžad je veliki humanista. Potpomogao je finansijski mnoge značajne akcije, kako za projekte iz područja infrastrukture, tako i za džamije. Bio je i najmlađi pripadnik Živiničke brigade, jer je sa nepunih 17 godina pristupio odbrani domovine./Ismet Korajac/

Vaš komentar na članak: